Z médií

Rozhovor pro publicistický portál Skutečnosti.cz

20. března 2014 / rozhovor v médiích

  Začneme od nedávného summitu. Domníváte se, že Petr Fiala bude správným vůdcem?  Není vůdcem, byl zvolen předsedou ODS. Jeho práce je na počátku a věřím, že bude úspěšný.    Jaký je Váš názor ohledně událostí na Ukrajině?  Rusko je agresorem, který obsadil Krym – část Ukrajiny a přičlenil jej ke svému území. Porušilo mezinárodní právo, jde o anexi území jiného státu. To si dobře pamatujeme z doby Protektorátu Böhmen und Mähren. Je to nebezpečný krok, který bude mít negativní dopad i na Českou republiku.    Jaký máte názor na novou vládní koalici? Může mít podle Vás budoucnost?  Koalice je zranitelná. 1) Premiér nemá za sebou jednotnou ČSSD. 2) Nový vládní subjekt ANO má předsedu – ministra financí, který ztělesňuje trvalý střet zájmů. 3) Prezident země je stále připraven „míchat“ kartami nejenom uvnitř ČSSD. 4) Babišova média útočí proti ODS, TOP 09, ale také proti ČSSD. O dění v ANO a velmi sporných krocích Andreje Babiše se veřejnost nedozví. Babišova mediální převaha bude oslabovat premiéra i ČSSD. Proto nečekám, že vláda vydrží celé 4 roky.    Před volbami jste byla jednou z nejhlasitějších kritiků Andreje Babiše. Co si o jeho práci myslíte nyní?  To samé, že není připraven na práci ve veřejné funkci, myslí si, že Česká republika je Agrofert.    Nyní zabrousíme k voličské podpoře. Minulé volby nedopadly nejlépe. Jaký je to pocit, když máte v lavicích doopravdy jen pár svých kolegů, zatímco v minulých letech jste mívali většinu?  Život jsou prohry i výhry. Prohru máme za sebou, očekávám, že se naše situace bude lepšit.    Myslíte si, že byl chytrý tah angažovat do Sněmovny bývalého primátora Bohuslava Svobodu, u kterého se dalo předpokládat, že bude nejdříve pracovat na očištění svého jména?  Nebyl to tah. Do sněmovny postoupil docent Svoboda díky hlasům voličů (s velkým množstvím preferenčních hlasů).   Blíží se volby do Evropského parlamentu. Jaké jsou vaše ambice?  Chceme v nich uspět, náš pohled na evropskou politiku se na rozdíl od jiných stran nemění.   Dříve německý magazín Spiegel upozornil na odměny evropských politiků, kteří falšovali zápisné, letenky a podobně. Mohou voliči věřit, že od případných europoslanců od ODS podobné skandály nenastanou?  Tyto problémy neměli poslanci ODS v minulosti a věřím, že je nebudou mít ani nyní.    I přes nízký volební výsledek jste však v relativně výhodné situaci. Disponujete širokým spektrem potencionálních (pravicových) voličů. Jak pracujete na tom, abyste si zpátky získali jejich podporu?  Co nejvíce s nimi mluvíme a vysvětlujeme své aktuální kroky, snažíme se obnovit důvěru pro ODS. http://skutecnosti.cz/exkluzivni-rozhovor-s-miroslavou-nemcovou/

 

Začneme od nedávného summitu. Domníváte se, že Petr Fiala bude správným vůdcem? 

Není vůdcem, byl zvolen předsedou ODS. Jeho práce je na počátku a věřím, že bude úspěšný. 

 

Jaký je Váš názor ohledně událostí na Ukrajině? 

Rusko je agresorem, který obsadil Krym – část Ukrajiny a přičlenil jej ke svému území. Porušilo mezinárodní právo, jde o anexi území jiného státu. To si dobře pamatujeme z doby Protektorátu Böhmen und Mähren. Je to nebezpečný krok, který bude mít negativní dopad i na Českou republiku. 

 

Jaký máte názor na novou vládní koalici? Může mít podle Vás budoucnost? 

Koalice je zranitelná. 1) Premiér nemá za sebou jednotnou ČSSD. 2) Nový vládní subjekt ANO má předsedu – ministra financí, který ztělesňuje trvalý střet zájmů. 3) Prezident země je stále připraven „míchat“ kartami nejenom uvnitř ČSSD. 4) Babišova média útočí proti ODS, TOP 09, ale také proti ČSSD. O dění v ANO a velmi sporných krocích Andreje Babiše se veřejnost nedozví. Babišova mediální převaha bude oslabovat premiéra i ČSSD. Proto nečekám, že vláda vydrží celé 4 roky. 

 

Před volbami jste byla jednou z nejhlasitějších kritiků Andreje Babiše. Co si o jeho práci myslíte nyní? 

To samé, že není připraven na práci ve veřejné funkci, myslí si, že Česká republika je Agrofert. 

 

Nyní zabrousíme k voličské podpoře. Minulé volby nedopadly nejlépe. Jaký je to pocit, když máte v lavicích doopravdy jen pár svých kolegů, zatímco v minulých letech jste mívali většinu? 

Život jsou prohry i výhry. Prohru máme za sebou, očekávám, že se naše situace bude lepšit.

  

Myslíte si, že byl chytrý tah angažovat do Sněmovny bývalého primátora Bohuslava Svobodu, u kterého se dalo předpokládat, že bude nejdříve pracovat na očištění svého jména? 

Nebyl to tah. Do sněmovny postoupil docent Svoboda díky hlasům voličů (s velkým množstvím preferenčních hlasů).

 

Blíží se volby do Evropského parlamentu. Jaké jsou vaše ambice? 

Chceme v nich uspět, náš pohled na evropskou politiku se na rozdíl od jiných stran nemění.

 

Dříve německý magazín Spiegel upozornil na odměny evropských politiků, kteří falšovali zápisné, letenky a podobně. Mohou voliči věřit, že od případných europoslanců od ODS podobné skandály nenastanou? 

Tyto problémy neměli poslanci ODS v minulosti a věřím, že je nebudou mít ani nyní.

  

I přes nízký volební výsledek jste však v relativně výhodné situaci. Disponujete širokým spektrem potencionálních (pravicových) voličů. Jak pracujete na tom, abyste si zpátky získali jejich podporu? 

Co nejvíce s nimi mluvíme a vysvětlujeme své aktuální kroky, snažíme se obnovit důvěru pro ODS.

http://skutecnosti.cz/exkluzivni-rozhovor-s-miroslavou-nemcovou/

štítky: # # #