Z médií

Předsedkyně Poslanecké sněmovny vyzvala poslankyně ke společnému apelu na ochranu lidských práv vězněné Julije Tymošenkové

3. května 2012 / tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová vyzvala poslankyně PSP ČR, aby se připojily svým podpisem k dopisu adresovanému předsedovi Verkhovnej Rady Ukrajiny Volodymyru Lytvynovi, ve kterém ho žádá, aby se zasadil o dodržování lidských práv a humánního zacházení s expremiérkou Ukrajiny Julijí Tymošenkovou.

 
„Vážený pane předsedo, obracíme se na Vás jako členky Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Jsme zneklidněny posledními zprávami o situaci, ve které se ocitla bývalá ukrajinská premiérka Julija Tymošenková. Tyto zprávy jsou provázeny pochybnostmi, zda v případě paní Tymošenkové jde o skutečné hledání spravedlnosti a nikoliv o likvidaci politického protivníka. Vážený pane předsedo, žádáme Vás, abyste své pravomoci využil ve prospěch dodržování lidských práv a humánního zacházení v případě vězenkyně-ženy, paní expremiérky Julije Tymošenkové,“ píše se v dopisu.
 
Dopis spolu s podpisovými archy je poslankyním k dispozici od dnešního rána až do konce odpolední části zasedání Sněmovny.
 
Zdroj: Kancelář předsedkyně PS PČR 

štítky: #